Powrót do poprzedniego okna w to samo miejsce

0

Nie jestem pewny czy problem dotyczy blazora w którym piszę www, jS czy HTML-a/CSS-a, ale:

Mam stronę, gdzie wyświetlana jest treść, która zawiera więcej niż 100% wysokości okna - pojawia się suwak pionowy. Przykładem może być tabela z dużą ilością danych. Każdy element tabeli (wiersz) ma odnośnik do okna danego rekordu - z możliwością modyfikacji elementu / wiersza. Tzn. klikam w wiersz tabeli -> przenosi mnie do okna modyfikacji rekordu.
Po zapisaniu zmian takiego rekordu chciałbym wrócić do tabeli z rekordami, oraz aby widok był w dokładnie tym samym miejscu co przed modyfikacją rekordu.
Tzn. Jeśli zjadę suwakiem 33% w dół okna a następnie kliknę w jakiś rekord tabeli celem modyfikacji - to przy zapisaniu zmiany chcę powrócić do okna z tabelą i wyświetlić ją w tym samym miejscu co była wcześniej.

Czy jest to do zrobienia w blazorze/JS/HTML? W jaki sposób to osiągnąć? O czym powinienem poczytać aby to zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc.

1

A nie dasz rady tego ogarnąć za pomocą zwykłych anchorów w htmlu? https://www.w3docs.com/snippets/html/how-to-create-an-anchor-link-to-jump-to-a-specific-part-of-a-page.html

Po prostu każdy wiersz z polem oznaczysz sobie jakimś id, a potem sobie zrobisz redirecta do example.pl/strona_z_tabelką#table_row_id.

0

No właśnie nie bardzo to widzę, bo jak zjadę 30 pozycji tabeli w dół i kliknę drugi od końca wiersz to skąd mam wiedzieć który wiersz jest jako pierwszy w danej chwili?

0
Kofcio napisał(a):

No właśnie nie bardzo to widzę, bo jak zjadę 30 pozycji tabeli w dół i kliknę drugi od końca wiersz to skąd mam wiedzieć który wiersz jest jako pierwszy w danej chwili?

Co rozumiesz przez jako pierwszy? Obchodzi Cię tylko ten wiersz, który kliknąłeś.

0

Ale chcę być przeniesiony w dokładnie to samo miejsce co wcześniej. A jeśli zakotwiczę element, który kliknąłem to przy powrocie będzie on jako pierwszy a nie np. przedostatni (zakładając, że był przedostatni w momencie klikania).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1