konfiguracja nginx jako reverse proxy

0

Mam napisaną aplikację w golangu. Pliki statyczne (html, css) zbundlowałem do jednego pliku wykonywalnego. W rest api dodałem endpointa / pod którym chcę pobrać zawartość html.
Na maszynie linuxowej Ubuntu 18.04 postawiłem serwer nginx i próbuję go skonfigurować jako reverse proxy. Jednak po przejściu na domenę, content nie jest wyświetlany. Jest wyświetlana strona startowa nginx. Plik konfiguracyjny dodałem do etc/nginx/sites-enabled/
Na localhoscie aplikacja się uruchamia.


server {
        listen 80;
        server_name my-website.com;
        location / {
                proxy_pass http://127.0.0.1:3001;
                proxy_http_version 1.1;
                proxy_set_header HOST $host;
                proxy_set_header X-Real_IP $remote_addr;
                proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
        }
}

Zastanawiam się czy tak skonfigurowany serwer w ogóle ma prawo działać, czy nie powinienem plików statycznych oddzielnie dołączyć i zrobić zarówno konfigurację serving static file oraz konfigurację reverse proxy.

0

Nie wiem na ile Ci to pomoże bo sam bardzo mało się bawiłem nginx, ale wkleje Ci moją konfigurację może coś podpatrzysz.

events {}
http {
    upstream myapp1 {
        server 192.168.99.100:8080;
	server 192.168.99.101:8080;
	server 192.168.99.102:8080;
    }

    server {
        listen 80;
        location / {
            proxy_pass http://myapp1;
        }
    }
}

Natomiast sam plik konfiguracyjny dodawałem do etc/nginx/nginx.conf

0
  1. Twoja apka działa bez pośrednictwa nginx, w sensie jak odpytujesz ją bezpośrednio?
  2. Jeśli pkt 1) - Tak, to nginx ma taką magiczną właściwość, która może pomóc: https://docs.nginx.com/nginx/admin-guide/monitoring/logging/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1