Wątek przeniesiony 2018-07-03 11:17 z PHP przez Shalom.

Wyświetlenie komunikatu

0

Hej porzebuje na moim przycisku:

  <input type="submit" class="button" value="Wyświetl kod wybranego produktu:">

Takie coś że jak go nacisne to wyświetli mi sie komunikat typu "Produkt został automatycznie dodany do koszyka".
To chyba będzie ten onclick??

1

To chyba będzie ten onclick??

Skoro wiesz, dlaczego zwyczajnie nie sprawdzisz?
To szybsze niż napisanie postu na forum i czekanie na odpowiedź.

Btw, możesz jeszcze wykorzystać onsubmit na formularzu.

"Produkt został automatycznie dodany do koszyka"

Nie został dodany automatycznie - użytkownik przecież musiał ręcznie kliknąć przycisk.

0

no własnie szukałem ale znalazłem same takie zaawansowane a mi tylko trzeba aby wyswietlal sie komunikat i nic wiecej, jak to napisać. js nie umiem w ogóle

1

Najprościej będzie mieć już komunikat w HTMLu, tyle że niewidoczny:

<div class="alert-product-added alert alert-success" style="display:none">
  <p>Produkt został dodany do koszyka.</p>
</div>

Potem z poziomu JSa musisz ten alert odnaleźć (https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/API/Document/querySelector) oraz pokazać (https://www.w3schools.com/js/js_htmldom_css.asp).

0

A tak w ogóle to temat nie dotyczy raczej PHP, ale JS - w związku z czym wnioskuję o przeniesienie w odpowiednie miejsce.

0

Sorki rzeczywiscie dałem to w złe miejsce, aczkolwiek dalej nie czaje co mam zrobić z tym co mi patryk napisał :(

0

napiszę jak Hajto:
a weź jakiegoś frameworka, session error/success, zrób warunek, do tego klasa css i masz gotowe, a nie walczysz nadaremno z wiatrakami ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1