HTML - inline HTML file

0

Mam pytanie, czy idzie, a jesli tak to jak, w srodku pliku HTML umiescic jakis inny plik HTML, zeby mozna bylo tresc edytowac w kilku plikach, a potem na stronie pokazac cala zawartosc?

1

Bez zewnętrznych narzędzi się nie da (jeśli nie chcesz używać ramek). Ale zawsze możesz pisać osobno, połączyć je w 1 na dysku i w takiej formie wysłać.

0

A co z tymi ramkami, czy to nie zalecane jest?

0

Tak, niezalecane i raczej nieładne.

0

Wiesz zrobić z ramkami można, ale to trochę głupota. lepiej pokombinować z jakimiś narzędziami :)

0

A nie można tego zrobić przy pomocy jQuery?

0

JavaScriptem nie zrobisz tego ani łatwo ani szybko.

0

czyste html = iframe

lub

jedna linijka include z php zalatwia sprawe :)

1
winerfresh napisał(a):

JavaScriptem nie zrobisz tego ani łatwo ani szybko.

Czemu?

$('#trescStrony').load('jakisArtykul.html');

Spowoduje podmianę elementu o id = trescStrony wczytaną zawartością z pliku jakisArtykul.html
Więc wygląda to dość łatwo.. tylko trzeba dodać do menu event żeby to wywołać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1