Python i wyświetlanie zdjęć GeoTiff

0

Witam, mam pytanie. Poniżej wrzucam fragment kodu który przy każdym kliknięciu w "Next" przerzuca foto, ale mam problem z tym, że poprzednie zdjęcia zostają czyli każde kolejne nakłada się na następne. Jak zrobić żeby kasować poprzednie zdjęcie tak żeby obecnie wyświetlane zdjęcie pojawiało się na czystym oknie? Dziękuję za pomoc :D

Pracuję za zdjęciach GeoTiff. Czy jest jakaś metoda rio.close() czy coś podobnego, nie mogę znaleźć odpowiedzi w necie na ten problem, Pozdrawiam.

        if self.counterSum < self.lenght:
            self.link = self.list_of_photos[self.counterSum]

            with rio.open(self.link) as src_plot:
                show(src_plot)
        else:
            self.counterUp = 0
1

src_plot.close()

Może poczytaj o tym czym jest with i jak tego używać. W sumie o open() też możesz

0
Dregorio napisał(a):

src_plot.close()

próbowałem tej metody i nie działa :/, tak ale zjęcia typu GeoTiff gdzie zamiast warstwy RGB jest ich kilkanaście są nie łatwe w obróbce i "zwykły" kod nie daje rady z nimi..

0

Co to za rio

0
Dregorio napisał(a):

Co to za rio

biblioteka do obróbki zdjęć Geo tj mapy itp

0

Chcesz pomocy? To zacznij być konkretny.

Z tego co widzę, jeśli patrzę na dobrą dokumentację, to jest metodą close()

0
Dregorio napisał(a):

Chcesz pomocy? To zacznij być konkretny.

Z tego co widzę, jeśli patrzę na dobrą dokumentację, to jest metodą close()

hmm.. to powalczę z tym close() może coś źle robię..

0
Mr Coin napisał(a):
Dregorio napisał(a):

Chcesz pomocy? To zacznij być konkretny.

Z tego co widzę, jeśli patrzę na dobrą dokumentację, to jest metodą close()

hmm.. to powalczę z tym close() może coś źle robię..

kod za długi, biblioteka import rasterio as rio oraz from rasterio.plot import show

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1