Jaki AdminBundle polecacie?

0

Chciałbym wiedzieć jaki AdminBundle polecacie, z tego czego się dowiedziałem najczęściej używane są EasyAdmin oraz Sonata. Powiem do czego potrzebuje. Najważniejsze będzie wyszukiwanie rekordów, potrzebowałbym bardziej rozwiniętych filtrów wyszukiwania z relacyjnością. Które z tych będzie lepsze, czy może opłacalniej (czasowo) będzie pisać samemu prostego admina ?

0

Nie wiem jak to co podałeś ale praktycznie każdy admin panel to tylko front.

0

Może źle się wysłowiłem. Chodziło mi o Admina z Crud'em z możliwością filtrowania danych przy ich wyświetlaniu.

0

Takie rzeczy trzeba sobie głównie samemu pisac, nawe jeżeli użyjesz jakiegoś bundle to raczej jako szkielet, podstawę bo poźniej wchodzą takie rzeczy jak np. autoryzacja - gdzie jaki admin ma prawo wejść co dodać / zmienić (prawa do CRUD-a), i wiele innych rzeczy, często indywidualnych dla danej aplikacji.

Stworzyłem sobie generator paneli adm. ale jest on dostosowany do frameworku phalcon i generalnie moich prywatnych rozwiązań, ale coś w tym stylu będziesz potrzebował - albo gotowy bundle albo samodzielnie coś co generuje z klas php lub tabel SQL wstępny szkielet dla administracji danym elementem, to przyspiesza pracę.

PS. Jeżeli ktoś pisze, że panel admina to tylko front, to chyba mało miał z tym do czynienia. Przy takim podejściu np. allegro albo facebook to tylko html.

0

@TomRZ: polecam odpowiednie czytanie. GOTOWE panele które można sobie pobrać z sieci to tylko front, czekający na pełne przystosowanie do danej aplikacji. Jeśli ktoś chce panel już w pełni działający to musi użyć cmsa, chociażby opartego o porządny framework gdzie dalej można pisać samemu ale tak naprawdę jest to już podstawa pod resztę apki, więc potem często pojawia się wkurzenie, że ktoś coś dziwnie tam zaprojektował i ciężko to zmienić pod tę konkretną aplikacje. Z moje 7-mio letniego doświadczenia wiem, że ma to racje bytu tylko w bardzo prostych apkach.

Chociaż w sumie w wielu stronach tak, panel admina to tylko front, tak samo jak część dla usera to tylko front, bo resztę siedzi sobie w api gdzie aplikacji nie obchodzi co jest panelem admina a co nie.

0
mr_jaro napisał(a):

więc potem często pojawia się wkurzenie, że ktoś coś dziwnie tam zaprojektował i ciężko to zmienić pod tę konkretną aplikacje.

Jeżeli nie ma żadnej dokumentacji, i większość kodu jest zrobiona po amatorsku, to tak. Ja robię dokumentację, w tym API z komentarzami z kodu, trzymam się różnych zasad, etc. Bez tego się nie da przy wielu projektach, setkach tysięcy linii kodu etc.

0
TomRZ napisał(a):

Jeżeli nie ma żadnej dokumentacji, i większość kodu jest zrobiona po amatorsku, to tak. Ja robię dokumentację, w tym API z komentarzami z kodu, trzymam się różnych zasad, etc. Bez tego się nie da przy wielu projektach, setkach tysięcy linii kodu etc.

Przeczytaj jeszcze raz do czego ja to napisałem... Przecież wyraźnie się odnosiłem do gotowych rozwiązań w postaci cmsów i crmów itp

0

I co z tego, to coś zmienia?

0

Zmienia bo w takim, wp przy bardziej customowych rzeczach robi się wszystko 2x wolniej niż pisząc od 0 opierając o framework.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1