Referencja do obiektu własnej klasy

0

Mam problem. W jaki sposób zdefiniować statyczne pole prywatne , będące referencją do obiektu własnej klasy i przypisać mu początkową wartość null.Załóżmy ,że mam klasę Ludzie.

 Ludzie static private ref = null

Tak to się robi?

0
 public class Ludzie {

    private static Ludzie referencja = null;

    public Ludzie() {
        this.referencja = this;
    }
}
0

ale po raz kolejny, na cholerę Ci prywatne pole statyczne do samego siebie ?

0
Błękitny Kot napisał(a):

Mam problem. W jaki sposób zdefiniować statyczne pole prywatne , będące referencją do obiektu własnej klasy i przypisać mu początkową wartość null.Załóżmy ,że mam klasę Ludzie.

Powiedz lepiej po co Ci coś takiego, bo brzmi to trochę jak dobry WTF :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1