NetBeans czy Eclipse jako środowisko dla Java EE (GlassFish)

0

Witam,
Nie znam się na Java i dopiero wchodzę w temat. Znane są następujące fakty:

  1. Mówią, że NetBeans świetnie nadaje się do programowania aplikacji wdrażanych na serwerze GlassFish.
  2. Znalazłem świetne howto opisujące jak wejść w świat GlassFisha korzystając z Eclipse i zamierzam podążyć tą ścieżką:
    http://programming.manessinger.com/tutorials/an-eclipse-glassfish-java-ee-6-tutorial/

Czy słusznie czynię?

Pozdrawiam,

2

A ja przeczytałem tę książkę: http://www.packtpub.com/java-ee-6-development-with-netbeans-7/book i stwierdzam, że jest łatwa w odbiorze, choć dość mocno po łebkach autor leci. Autor używa tam Glassfisha.

Lubię NetBeansa i nawet napisałem dla niego stronę na forumowym Kompendium wiedzy: Wprowadzenie do NetBeans IDE

0

Ja korzystam z NetBeansa co prawda nie do Javy bo do PHP ale i tak środowisko jest świetne. Polecam.

0

Dzięki, książka wydaje się być bardzo prosta, ale i jak wspomniałeś po łebkach. Ale przecież o to chodzi - jak już się wgryzę temat to mam od tego oficjalną dokumentację Oracle. :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1