INSERT INTO

0

Witam,
Nie wiem czy dobrze piszę składnię polecenia INSERT INTO, który zapisuje dane na podstawie wyświetlonych JLabel'ów:

Insert Into JLabel (id, name ) VALUES ("JLabel1", "JLabel2")
1.Czy ta składnie jest poprawna ?
2. Gdzie można znaleźć całą procedurę zapisu danych do bazy danych (Insert) oraz (Update)
Pozdrawiam

0

To jest pytanie raczej z SQLa niż z Javy. Składania ok. Co do opisu procedury zapisu to sprawdź dokumentację serwera SQL, którego używasz. W javie przejrzyj materiały o JDBC.

0

Witam,
Czy możecie mi w tym pomóc, bo nie mogę znaleźć. Buduję program na bazie FireBird sterownik JDBC
znalazłem coś takiego:
http://forum.java.sun.com/thread.jspa?threadID=543676&messageID=2640540

0

Wczoraj ktoś pisał taką aplikację i dał kody na forum, więc może zerkniesz ?
http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=109047

0

Ciąg dalszy moich zmagań z Insert'em do bazy danych firebird, ukazuje się error:
org.firebirdsql.jdbc.FBSQLException: GDS Exception. 335544321. arithmetic exception, numeric overflow, or string truncation
at org.firebirdsql.jdbc.AbstractStatement.executeUpdate(AbstractStatement.java:281)

Oto kod:
...
Statement stmt = conn.createStatement();
String insert = ("INSERT INTO Test_insert (name) VALUES ('"+nameJLabel1+"')");
stmt.executeUpdate(insert);

0

a nie label.getText()?

0

Też nie działa
Błąd:
org.firebirdsql.jdbc.FBSQLException: GDS Exception. 335544334. conversion error from string "PL1234"
at org.firebirdsql.jdbc.AbstractStatement.executeUpdate(AbstractStatement.java:281)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1